вівторок, 10 квітня 2012 р.

Особисте середовище слухача на порталі ЛОІППО. Моя сторінка.

 Продовжимо знайомство з можливостями, які отримують слухачі курсів підвищення кваліфікації після реєстрації на порталі ЛОІППО. Сьогодні поговоримо про особисту сторінку кожного зареєстрованого слухача курсів підвищення кваліфікації, її структуру.
Після авторизації на порталі (введення лоніга та пароля) користувач отримує доступ до особистого середовища. Розділ "Навчання", який стає доступним слухачу, містить кілька закладок. З часом докладно ми поговоримо про кожну з них. Цей пост присвячений розділу "Моя сторінка". Це осередок інформації про слухача та про результати його навчання.
Зокрема "Моя сторінка" містить:

  • Коротку інформацію про слухача - ПІП, обліковий номер, район(місто), навчальний заклад, посада(и) та предмет(и) викладання.
  • Персональні дані слухача - посилання на форму, за допомогою якої можна внести(змінити_ особисті дані. Зараз ця функція доступна для редагування, адже до кінця червня триває масова реєстрація педагогів області в електронній системі обліку, під час якої слухачі вносять  особисті дані або підтверджують їх у базі даних. Згодом, коли реєстрація завершиться, слухачі зможуть вносити зміни лише за результатами запиту. 
  • Залікова книжка - містить інформацію про останній рік атестації та рік навчання у поточному циклі навчання слухача на курсах підвищення кваліфікації. У випадку, коли педагог має кілька посад, або викладає кілька предметів і навчається за кількома програмами підвищення кваліфікації, з'являється  можливість обирати профіль навчання, тобто перемикати предмети та посади, щоб відслідкувати виконання навчального плану за кожною посадою чи предметом. Це надзвичайно корисна функція, яка дозволяє зараховувати наскрізні (обов'язкові) для всіх категорій слухачів курси та модулі. Наприклад, модуль освітньої політики, який є однаковим для всіх слухачів курсів і якщо ви викладаєте фізику, трудове навчання та "Захист Вітчизни", то прослухавши освітню політику на курсах як вчитель трудового навчання, цей курс буде зараховано вам також як вчителю фізики та "Захисту Вітчизни". 
Варто зупинитись і на тому, як саме буде відображатись інформація про виконання навчального навантаження у заліковій книжці.
Навчання на будь-якому спецкурсі в інституті умовно можна поділити на три етапи: підготовчий етап- зарахування на навчання в групу; етап активного навчання: очна або очно-дистанційна форма + виконання модульної контрольної роботи, або навчання в дистанційному режимі та виконання модульних завдань та підсумковий етап: контроль виконаних завдань та їх зарахування (видача сертифікату). Лише за умови виконання всіх навчальних завдань курс буде вважатися завершеним.
Відповідно всі ці етапи належним чином відображаються в заліковій книжці, яка має вигляд таблиці. Кожен спецкурс в таблиці має власний рядок. Стан виконання навчального навантаження відображається у відповідних комірках. Кожен етап навчання має свою комірку. Давайте розглянемо приклад.
Після того, як ви оберете навчальний спецкурс та запишетесь у навчальну групу, обравши також і терміни навчання, у вашій заліковій книжці з'явиться рядок із назвою спецкурсу, який ви обрали та запис про те, що ви зараховані на навчання, коли настане обрана дата навчання ваш статус автоматично змінеться з "зараховано" на "навчається". Якщо ви з'явитесь на навчання та прослухаєте очну частину курсу ( про це буде відповідний запис у журналі обліку навчання) адміністратор підтвердить ваш статус та зазначить, що очний етап навчання виконано. Тобто в розділі очне навчання з'явиться статус "виконано", а в розділі самостійна робота з'явиться статус "навчається" і після виконання вами самостійного етапу навчання та зарахування виконаної контрольної роботи вашим викладачем у рядочку спецкурсу статус самостійного етапу навчання змінеться на "виконано" і в комірці про статус навчання на спецкурсі буде відображаться "завершено". Таким чином поступово залікова книжка буде заповнюватись.
Якщо ж раптом ви виявитесь не зовсім сумлінним слухачем і будете пропускати навчання, відповідні записи будуть з'являтися і у заліковій книжці. Ви потрапите в число боржників і кожного разу, коли ви будете авторизовуватись та входити на портал на екрані буде з'являтися повідомлення про те, що ви пропустили навчання за таким-то мождулем(спецкурсом) та вам необхідно надолужити пропущене.

Бажаю вам ніколи не потрапляти у число боржників і навчатися із задоволенням!



4 коментарі:

  1. Шановні педагоги! Якщо хочете покращити своє володіння ІТ, приєднуйтесь до ФлешМобів, які проводить Олена Ельнік. Стартує новий ФлешМоб3.1 Презентація, яка навчає. Адреса:http://elnik.kiev.ua/publ/zakhodi/vebinari/29_zhovtnja_fleshmob_3_1_prezentacija_jaka_navchae_drugij_potik/3-1-0-53

    ВідповістиВидалити
  2. Як зареєструватися на порталі ЛОІППО?

    ВідповістиВидалити
  3. Як зареєструватися на порталі ЛОІППО?

    ВідповістиВидалити
  4. Вводжу логін(з хвостиком) і пароль а він невірний допоможіть?

    ВідповістиВидалити