понеділок, 29 жовтня 2012 р.

Про комплексний залік у 2012 році


Цей пост буде присвячено такому очікуваному комплексному заліку. Поговоримо про умови та терміни його складання.
Отже, так активно анонсований навесні комплексний залік мав розпочатися 1 жовтня і завершитись 31 жовтня. Цього не сталось.  Причин кілька. Головна - відсутність тестових завдань, які розробляли викладачі інституту. Саме з цієї причини комплексний залік не розпочався вчасно. Але немає нічого поганого, що не повернулось би на добре, зараз наголошую на ключовій новині - комплексний залік триватиме значно довше ніж календарний місяць. Це дозволить всім без виключення скласти його без проблем та поспіху.
Тепер про все детальніше.
1. Коли ж саме можна буде скласти комплексний залік?
Комплексний залік, як завершальний етап підвищення кваліфікації педагогічних працівників області на базі ЛОІППО, розпочнеться у листопаді і триватиме до початку березня.  Про початок комплексного заліку буде повідомлено окремим листом ЛОІППО, який буде надісланий у кожний навчальний заклад області. Звичайно, я продублюю його у блозі і ви зможете прочитати та скачати його у одному з наступних повідомлень.
2.  Як саме буде відбуватиметься тестування?
Комплексний залік проходитиме у режимі on-line 24 години на добу 7 днів на тиждень. Пройти тестування можна буде з будь-якого місця, де є зв'язок з Інтернет. Потрапити на дистанційну платформу можна буде з сайту інституту www.loippo.lviv.ua.  На головній сторінці сайту на лівій боковій панелі буде розміщено закладку "Комплексний залік 2012". Обравши її ви потрапите на сторінку, де треба буде авторизуватись і скласти тест.  Для авторизації вам знадобиться логін та пароль, який можна було отримати в місцевих опорно-консультаційних пунктах в червні цього року. Докладна інструкція про терміни та умови тестування буде у листі ЛОІППО.
3. Хто саме повинен скласти комплексний залік?
Комплексний залік повинні складати педагоги, які завершують навчання на курсах підвищення кваліфікації. Масова категорія слухачів цього року - педагоги 2008 року атестації, які завершують навчання за кредитно-модульною системою. Але разом з ними складатимуть тестування і слухачі інших років атестації та інших форм навчання.
4. Де можна отримати або поновити логін та пароль для входу в систему для складання заліку?
Логін та пароль можна буде отримати у інструкторів в місцевих опорно-консультаційних пунктах в період тестування.
5. Як виглядатиме тест?
Тест складається з 40 питань, які формуються за випадковим принципом зі 150 питань запропонованих розробником тесту. Тест відкриється слухачу лише раз.
Слухачу необхідно буде скласти тестування з тих посад та предметів, з яких він підвищував кваліфікацію та сподівається отримати свідоцтво. Тобто, якщо ви посідаєте кілька посад та/або викладаєте кілька предметів і з кожної з них підвищували кваліфікацію, вам необхідно буде скласти тест з кожної із займаних посад та предметів викладання. Наприклад, ви посідаєте посади педагога-організатора та вчителя фізики та образотворчого мистецтва. Ви повинні будете скласти три тести як педагог-організатор, вчитель фізики та вчитель образотворчого мистецтва. Це можна зробити у різний зручний для вас час.
6. Як можна буде дізнатись про результати тестування?
Результати тестування педагог дізнається миттєво по завершені тестування. Інформація про результати складання комплексного заліку залишиться конфіденційною. Тобто інформація буде відома лише педагогу під час тестування і лише він в праві визначати коло людей, з ким він вважає доцільним поділитись результатом. Жодної інформації про кількісні  результати тестування педагогів інститут надавати не буде.

Бажаю всім легко скласти комплексний залік і вдало завершити навчання на курсах підвищення кваліфікації. 

4 коментарі:

  1. Ви пишете "Цього не сталось. Причин кілька. Головна - відсутність тестових завдань, які розробляли викладачі інституту." Прошу сказати, тестові завдання Зінкевича (передав у ТТК ЦБН 9 жовтня)відсутні чи розробляються. Назвіть інші причини чому "цього не сталося", бо найбільшими неробами в інституті є викладачі (та ще й усі).

    ВідповістиВидалити
  2. Ви пишете "… буде повідомлено окремим листом ЛОІППО, який буде надісланий у кожний навчальний заклад області." Добре. Тоді для чого писати "розпочнеться у листопаді і триватиме до початку березня". Ось уже 1 листопада і нічого не розпочалося, і листа ЛОІППО немає. Він (комплексний залік) триватиме до 1 березня 2013 року, чи до - коли закінчується початок березня. Але ж "Тест відкриється слухачу лише раз", а залік триватиме.

    Скажіть для чого дублювати у блозі те, що буде надіслане в кожний навчальний заклад (ДНЗ, ЗНЗ,ПНЗ тощо).

    І взагалі, Ви бложите приватно чи офіційно?

    ВідповістиВидалити
  3. Читайте мій профіль та розділ "Про блог". Там чітко написано для кого і на яких засадах ведеться цей блог.
    В блозі я відповідаю своїм читачам на запитання, які надсилають мені педагоги області, дзвонять...Вони хвилюються за долю свого свідоцтва, про умови того ж таки комплексного заліку. Більшість з них живуть далеко. Як бачите по відвідуваності блогу, це дієве джерело інформації.

    ВідповістиВидалити
  4. Шановна Маргарито! Вчителі моєї школи стурбовані - не можуть здати заліку. сторінка "Комплксний залік" не відкривається, є тільки посилання на Головну сторінку і все. З чим це пов'язано? Поясніть будь ласка. Дякую.

    ВідповістиВидалити