пʼятницю, 6 квітня 2012 р.

Електронна залікова книжка

Хіба колись студенти обходились без залікових книжок? Звичайно, ні!

Слухачі ЛОІППО теж мають залікові книжки:

  • ті, що навчаються за традиційними курсами та індивідуальним планом - паперову заліковку старого зразка;
  • педагоги 2008-2009 р.а., які навчаються за кредитно-модульною системою, мають дві паперові книжки - індивідуальний план та залікову книжку;
  • а педагоги 2010 р.а., які навчаються за кредитно-модульною системою, разом із реєстрацією в системі обліку навчання, отримують електронну залікову книжку, вона на руки не видається, вона доступна слухачу лише на порталі ЛОІППО.
Саме електронні залікові книжки повинні замінити паперові варіанти обліку навчання на курсах підвищення кваліфікації до кінця 2012 року. Це наші амбітні плани...


В чому полягає перевага електронної залікової книжки? Як нею користуватися?
Хто має доступ до електронної залікової книжки слухача курсів? Хто має право вносити зміни у  залікову книжку слухача? 
Давайте спробуємо дати відповіді на поставлені питання.
Отже, переваги електронної залікової книжки. Економиться безліч паперу, фарби для катріджів, чорнила та часу, адже нічого не треба записувати - все робить система обліку. Є ще одна велика перевага, її неможливо погубити, зіпсувати, порвати. Вона завжди доступна користувачу, для цього необхідно лише авторизуватись на порталі ЛОІППО. Після авторизації на порталі слухачу залишиться лише відкрити власну сторінку і ось, залікова книжка уже перед вами.
Користуватись нею дуже просто - дивись та співставляй. Ви записались на спецкурс - ваш вибір відразу відобразиться у вашій електронній книзі - з'явиться повідомлення про зарахування на спецкурс, ви побачите назву спецкурсу, його автора(ів), дату(и) навчання, форму навчання та місце, де це буде відбуватися, якщо навчання очне. Ви завершили навчання на очному етапі спецкурсу - через декілька днів результат навчання підтвердить Адміністратор з обліку навчання і ви побачите це в заліковці, так само відбудеться підтвердження виконання вами модульної контрольної роботи та завершення навчання на спецкурсі в цілому. Навпроти назви спецкурсу (модуля) з'явиться повідомлення про завершення навчання.
Доступ для перегляду книжки обмежений, її можуть переглядати лише власник після авторизації на порталі ЛОІППО, адміністратор порталу та адміністратор з обліку навчання. Слухач сам визначає, хто може переглядати записи в електронній заліковій книжці і в той самий час може представити результати свого навчання керівництву закладу на першу вимогу, якщо, звичайно, є доступ до Інтернету.
Тепер можна бути цілком спокійним і не хвилюватись, що запис про прослуханий курс не внесено в книжку, не вдалось отримати омріяний підпис викладача, який проводив навчання, через те, що книжку забуто вдома. Тепер взагалі не треба турбуватись про внесення записів. Адже заповнення електронної залікової книжки відбувається на підставі запису на навчання та фактично прослухані курси, на підставі журналу обліку навчання. Вносити зміни у електронні залікові книжки слухачів має лише Адміністратор з обліку навчання.
По завершенні навчання і виконання навчального плану на підставі записів в електронній заліковій книжці буде видано свідоцтво про завершення підвищення кваліфікації. Його номер та дата видачі буде опубліковано в електронній заліковій книжці, а його паперовий варіант зі всіма підписами та печатками треба буде отримати безпосередньо у ЛОІППО.

Вдалого і легкого навчання! 


2 коментарі:

  1. Не вдалось зайти на сайт. Пошукова система вибиває відсутність такої адреси. Вкажіть на свому блозі електронну адресу сайту входу

    ВідповістиВидалити
  2. Не вдалось зайти на сайт. Пошукова система вибиває відсутність такої адреси. Вкажіть на свому блозі електронну адресу сайту входу
    людмила 10травня 2014

    ВідповістиВидалити