неділю, 12 травня 2013 р.

Курси підвищення кваліфікації у червні-липні 2013 року

Ось і завершується навчальний рік. 
Ось-ось пролунають у школах останні дзвоники і розпочнеться зовнішнє незалежне оцінювання. Учні чекають канікул, а вчителі відпусток. 
Тим не менш навчання на курсах підвищення кваліфікації триватиме аж до 12 липня. В першу чергу, навчання організовано для педагогів 2009 та 2011 року атестації. Перша категорія, це педагоги, які завершують навчання за кредитно-модульною системою у 2013 році і у наступному 2014  будуть атестуватися. Друга - це педагоги, які розпочинають навчання на профільних спецкурсах за кредитно-модульною системою. Цей допис адресований педагогам, які будуть атестуватись наступного 2014 року.

Інформація для педагогів, які атестуватимуться у 2014 році:

  • з 20 травня до 12 липня  2013 року організовано 2-тижневі очні курси підвищення кваліфікації для педагогів 2009 року атестації, які не включені у кредитно-модульну систему, будуть атестуватись у 2014 році та включені в замовлення районних (міських) методичних кабінетів. Замовлення для цієї категорії педагогів формувалось та уточнювалось на місцях впродовж майже 4-х місяців. зараз групи сформовані і до 15 травня 2013 року списки груп будуть опубліковані тут на блозі.
  • завершують навчання педагоги 2009 року атестації, які навчаються за кредитно-модульною системою. Впродовж лютого-червня 2013 року організовано навчання на спецкурсах для педагогів, які навчались за кредитно-модульною системою та мають заборгованість з окремих модулів. В першу чергу, це педагоги, які посідають кілька посад, або викладають кілька предметів. Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників (п. 3.20) педагогам необхідно підвищити кваліфікацію із посад, які вони посідають та предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти викладання. У зазначений період організовано групи для навчання з інваріантних професійних спецкурсів, а також навчання на спецкурсах з освітньої політики та соціогуманітарного модуля для тих, хто з об'євктивних причин пропустив навчання. Більша частина замовлення на таке навчання вже виконано.
Звертаю особливу увагу педагогів, які атестувались у 2009 році, а потім - позачергово у 2011 році: 

  • цього літа ви складаєте комплексний залік, якщо ви розпочали підвищення кваліфікації за кредитно-модульною системою разом із педагогами 2009 року атестації , атестувались позачергово у 2011 році і продовжили навчання, прослухали всі навчальні модулі, виконали модульні контрольні роботи та здали випускну роботу (індивідуально-творче завдання);
  • ви не повинні навчатись на 2-тижневих очних курсах підвищення кваліфікації з педагогами 2009 року атестації, якщо ви не навчались за кредитно-модульною системою, атестувались у 2011 році позачергово. Ви можете розпочати навчання за кредитно-модульною системою разом із педагогами 2011 року.

Ще один підсумковий крок на шляху підвищення кваліфікації треба буде зробити педагогам, які  цього літа завершують навчання за кредитно-модульною системою та на 2-тижневих курсах, а саме скласти комплексний залік.

Комплексний залік для всіх категорій слухачів курсів підвищення кваліфікації, які атестуватимуться у 2014 році розпочнеться 3 червня і завершиться 26 липня 2013 року.


Про умови складання комплексного заліку читайте у наступному дописі.

3 коментарі:

  1. Доброго дня, п. Маргарито! Я вчитель укр.мови і літ. ІІ категорії СЗШ №99. Атестувалась у 2009 н.р. Тепер моя чергова атестація у 2014р. Два рази поспіль в школу приходив наказ на курси з моїм прізвищем (Білокура Н.І.), але коли я прийшла в ЛОІППО, то сказали, що "десь щось наплутати", нас нема в списках і обіцяли, що попередньо з нами зв'яжуться!Але і досі ніхто не телефонував. Що мені робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. п. Наталіє, складно відповісти на питання не маючи конкретних даних педагога. Не зрозуміло, із Вашого коментаря, чи навчаєтесь Ви за кредитно-модульною системою, на які саме спецкурси і коли Вас викликали тощо. Приходьте, або зателефонуйте і ми спробуємо знайти відповіді на поставлені питання.

      Видалити
  2. Так, за кредитно-модульною! Обов'язково заїду до Вас цього тижня!

    ВідповістиВидалити