понеділок, 31 грудня 2012 р.

неділю, 16 грудня 2012 р.

Комплексний залік 2012. Типові помилки і способи їх усунення.

1 грудня 2012 року стартував комплексний залік для педагогів, які навчалися на курсах підвищення кваліфікації за кредитно-модульною системою та атестуватимуться у 2013 році.
Комплексний залік триває три місяці, скласти його зможуть педагоги у зручний час з 1 грудня 2012 року до 10 березня 2013 року.
Про цьогорічні особливості його перебігу можна прочитати у попередньому дописі. Варто додати лише те, що цього разу ми відмовились від обов'язкового залучення  місцевих опорно-консультаційних пунктів (МОКП). Районні  методичні кабінети та відділи освіти самостійно визначаються і, при необхідності, складають графіки проведення заліку на базі МОКП.
Комплексний залік цього року можна здавати будь-де, де є зв'язок з Інтернетом, у зручний для вас час.
Не дивлячись на вільний графік та широкі можливості, у педагогів виникають проблеми та запитання. Як на мене, більшість із них викликані неуважністю та нехтуванням інструкцією, а також підвищеною тривожністю слухачів.
Хочу зупинитись на помилках, щоб випередити їх та заспокоїти тих, хто ще не приступив до тестування.
Перша і найтиповіша помилка - неправильна адреса сайту. 
Для складання комплексного заліку на сайті інституту за адресою http://www.loippo.lviv.ua  створено спеціальну сторінку "Комплексний залік". Уважно перечитайте весь текст на сторінці!!! Не лінуйтесь відкрити і уважно прочитати інструкцію, яка знаходиться поруч із кнопкою "Скласти залік" і лише після цього переходьте до роботи.
Друга помилка - неправильно вводимо логін та пароль. 
Зверніть увагу на те, що до логіна, який ви отримали під час реєстрації, необхідно додати "хвостик" - @loippo.lviv.ua, а пароль вводити саме так, як він у вас записаний - великі латинські літери LV, шість цифр і велика латинська літера в кінці. Далі натисніть кнопку "Имя для входа".

Власне, на цьому помилки закінчуються, починаються дрібні проблеми.
1. Відсутність логіна/пароля.
Багато наших педагогів  загубили свій логін і пароль. Дехто переписав, але з помилками - це те саме, що втратив. Є й такі, які через різні обставини не змогли його отримати вчасно. 
ЩО РОБИТИ? Саме для них ми створили спеціальну форму для поновлення логіна та пароля, або їх отримання. Посилання на форму ви знайдете поруч із кнопкою "Скласти залік". Відкрийте її та уважно заповніть усі поля. Впродовж доби на електронну адресу, яку ви вкажете, надійде лист, де буде вказано ваш пароль та логін.
2. Немає потрібного тесту.
Є випадки, коли на сторінці користувача, яка відкривається після введення логіна та пароля, відсутній тест із основного предмету або посади.
ВАШІ ДІЇ:
- перевірте, чи на свою сторінку ви потрапили. Для цього подивіться на правий верхній кут екрану, там повинно бути написано ваше ім'я та прізвище. Якщо там ваше прізвище, переходьте до наступного пункту. Якщо чуже - вийдіть зі сторінки. Для цього натисніть на  ім'я та прізвище у верхньому правому куті екрану. Повідомте про проблему відповідальному. Для цього заповніть форму, про яку написано в попередньому пункті. За добу проблема буде вирішена.
- перегляньте свою паперову залікову книжку. Саме на підставі тих курсів, які ви прослухали, призначаються тести. Можливо, ви недавно змінили посаду і не підвищували фах за нею? Якщо ви впевнені, що у списку не вистачає потрібного тесту - заповніть форму (див. п. 1) і опишіть докладно свою проблему. Впродовж доби проблема буде вирішена.
3. Під час тестування пропав Інтернет (світло)... інша проблема пов'язана із зв'язком або роботою комп'ютера.
Це не катастрофа!!!! І це головне. Якщо ви не зауважили, коли саме зник Інтернет і виявили це лише після того, як пройшли тестування та отримали результат, варто, коли Інтернет з'явиться, знову зайти на сторінку і перевірити стан тесту. Якщо праворуч від назви тесту  побачите зелену пташку  - все гаразд. Якщо буде пташка сіра - мусите відкрити тест знову та відповісти на ті запитання, які залишились, адже те, що ви робили без Інтернету, не зарахувалось. Якщо ж побачите червоний хрестик - відкривайте форму (див. п. 1) і заповнюйте її.
Все - проблеми закінчились.

Тепер, коли тест складено, у вас виникають запитання...
1. Чи достатньо цього для отримання свідоцтва про підвищення кваліфікації?
ТАК!!! Якщо заборгованості відсутні, тест складено, ви маєте  право отримати свідоцтво.
2. Коли саме і як я можу отримати свідоцтво?
Свідоцтва друкуються раз на 10 днів, за результатами складання заліку слухачами. Забрати його можна у районному (міському) методичному кабінеті через 3 тижні після складання комплексного заліку. Нікуди їхати не треба!!!
3. Хто буде знати про результат тестування?
Ніхто, крім вас!! Ви самі, на власний розсуд, можете похвалитись своїм результатом.
4. Що буде зазначено у свідоцтві? Якщо я викладаю кілька предметів або посідаю кілька посад, а складав тест лише з основного предмета?
У свідоцтві будуть перераховані всі навчальні модулі, які ви вивчали та предмети (посади), за якими підвищували кваліфікацію.

Це типові запитання, які щоденно задають мені слухачі.

Якщо у вас виникатимуть проблеми чи запитання - пишіть про них у коментарях, я намагатимусь відповідати.


На даний момент комплексний залік склали 1047 педагогів.
Все не так складно, як вам здається.


Щиро бажаю вам легко здолати тестування, 
успішно завершити курси підвищення кваліфікації та атестуватися. 
Нехай оцінять вашу роботу достойно!
Успіхів всім!!!